Selma är inte bara familjen första hund, utan även en otroligt fin vän! Efter mycket "om och men" flyttade Selma in i huset på Roskullsvägen, och vi har inte ångrat oss en sekund. Egenskaper som "familjehund, lättlärd" bidrog till rasvalet, egenskaper som definitivt Selma besitter! Hon är allt vi kunnat önska oss och det är även Selma som "dragit in oss i hundvärlden". Vi har henne att tacka för så mycket!

 

Ett glatt lyckopiller som alltid tar dagen som den kommer, låter livet gå i sin egen takt. Vi sysslar med agility, tricks och konster, spår och lydnad. Hon älskar all sorts aktivering vilket gör att kantarellsök, freestyle och "treiballing" också står på schemat. 2008 fick Selma valpar, och blev därmed kennelns stamtik. Stark som  hon är klarade hon allting med bravur, fyra valpar blev det och en fick stanna här - Alfonz.

 

Selmas föddes fredagen den 13e maj 2005, och kanske är det därför hon alltid har haft väldigt mycket otur. Bara några månader gammal bröt hon sitt högerbakben, och tyvärr tog inte skadorna slut där. Sommaren 2010 tappade hon en klo på samma tass och sedan dess har två tår blivit skadade, också samma tass.   

 

Utséendemässigt är hon väldigt fin täcknad och lite kraftigt byggt. I det lite störra laget - ca 37 cm i maken. Hon har uppåtstående öron eftersom hon tyckte det var så obehagligt som valp med häftmassa i öronen. Dessutom är hon så otroligt gullig i de uppåtstående öronen. Sema är utställd inoff med utmärkt bedöming, vi planerar inte att ställa ut henne off.

 

 Vår älskade lilla sheltiebjörn

 

Kontaka webmaster: elsa.malmer@gmail.com

Namn: Ayla

Smeknamn: Selma

Kön: Tik

Ras: Shetland Sheepdog

Född: 2005-05-13

Mor: Duvhökens Edonia

Far: Shellrick's O'Boy

Meriter:

- Klass II Agility

- Klass II Hopp

- Ungdomsdistriktsmästare 2010 klass II

- 2a Lidingö BK KM agility 2009

- 2a Lidingö HU KM agility 2010

Valpar:

- Selmas Valpkull klick

 

 

 

Copyright Elsa Malmer | 2011